Alingsås

Den lilla västsvenska staden är kanske mest är känd för Johan Ahlströmer, den svenska industriman som är ansvarig för att importera den allra första potatisen till Sverige. Men Alingsås har mycket mer att erbjuda än så, och för den som är ute efter vacker svensk arkitektur är den här staden ett mycket bra besök. Pittoreska kullerstensgator utgör basen för citykärnan och helgens marknad på stortorget i Alingsås är alltid en välbesökt historia, även om det regnar. Potatisfestivalen som hålls varje år bjuder på det mesta och är ett populärt besök för deltagare av alla åldrar.

Alingsås har mycket att erbjuda

Är du ute efter en liten pittoresk stad med mycket att göra? Alingsås är inte den största staden i landet, men denna västsvenska pärla har en hel del annat att erbjuda sina besökare. De kullerstensbeklädda stadsgatorna ger en mycket trevlig inramning till den mysiga svenska småstaden. Det finns en uppsjö med både små och stora butiker för den som vill passa på att hitta något trevligt minne eller present medans de besöker staden. Det finns inget casino i Alingsås och närmsta ligger i Göteborg, vissa barer erbjuder bordspel men största utbudet finns såklart online på spelautomaterpånätet.se. Marknaden som hålls varje helg är en storfavorit bland tillresta besökare från hela Sverige.

Utöver härliga marknader finns det mycket annat sevärt att lägga märke till i staden. I stadsdelen Nolhaga ligger dels ett mycket bra badhus, dels en djurpark med bland annat lamor, älgar och shetlandsponnys som det är tillåtet att klappa. I potatisstaden Alingsås finns det ett tydligt samspel mellan gammal och nytt, och staden har den klassiska svenska gula färg vi förknippar med sekelskiftet. Järnvägen som går genom staden och i mångt och mycket är stadens hjärta, binder ihop staden med Göteborg som det tar en dryg halvtimme att ta sig till.

Alingsås är ett härligt besök för alla åldrar

En liten stad med hjärta

De otroligt vackra trähus som utgör stommen i de centrala delarna av staden ger en otroligt trevlig inramning till de mysiga caféer och butiker som ligger utmed gatorna. Att ta en promenad genom Alingsås bjuder på många fina och pittoreska välbehållna hus. Gräfsnäs som ligger en kort bit utanför city och är ett av Sveriges bäst bevarade tågmuseum som erbjuder bland annat turer i klassiska tåg dragna av ånglok för en återspegling i hur tågresenärer reste i början av den industriella revolutionen.

Numera har även staden ett av de bästa lagen i handboll, som har sin bas och hemmaplan i Nolhagahallen. Området i Alingsås som har avsatts för naturupplevelser som vandringar, skogspartier och en park med en del djurliv är ett givet besök för både små och stora barn. En härlig stad med nära till både Göteborg och Borås som gör det här ett extra bra alternativ för storstädernas pendlare som söker en lugnare miljö för familjen. Med en hel del aktiviteter året om är staden en vacker och underhållande stad att tillbringa tid i.

En småstad med bra innehåll

Genom den lilla staden som numera tillhör region Göteborg rinner Säveån. Ån erbjuder en hel del bra fiske med bland annat bra områden för flugfiske att utmana sig med. Med vacker natur och härliga aktiviteter har denna lilla stad med runt 24000 invånare förvånansvärt mycket att erbjuda. Med bra kommunikationer i alla riktningar är det ingen konstighet att Alingsås blivit mycket populärare på senare år för pendlare som söker en småstadskänsla samtidigt som man har nära till Göteborg och en riktig stadspuls.